Aukstā zupa meksikāņu gaumē

Aukstā zupa ar vistas gaļu. 

FOTO: Shutterstock.com

Nepieciešams:

  • 1 lielā bundža ar sagrieztiem tomātiem savā sulā
  • 1 garais gurķis vai 2 mazie gurķi
  • ½ bundža kukurūzas
  • 2 žāvēti vistu šķiņķīši vai 2 marinētas vistas filejas gabaliņi
  • 1 buntīte dilles
  • sāls, pipari, garšviela jeb piedeva salātiem
  • kāda no meksikāņu garšvielām (kuru parasti iejauc krējumā, lai ēstu ar kukurūzas čipsiem)

 

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:
Izlej bļodā tomātus no bundžas, pievieno sarīvētu gurķi, ieber kukurūzu, pievieno sagrieztas dilles. Pavisam mazos gabaliņos sagriež žāvēto vistu un ieber bļodā. Ja vista svaigā veidā, to sacep, tad smalki sagriež un pievieno zupai. Pielej aukstu (vārītu atdzesētu vai jau gatavu) ūdeni pēc vajadzības - cik biezu zupu gribas. Pieber sāli pēc garšas, tāpat piparus (melnos vai piecu piparu maisījumu, var arī citronpiparus), iekaisa salātu garšvielu (dod savdabīgu labu garšu) un tex-mex garšvielu - visu atbilstoši gaumei!
Atsvaidzinoša, viegla, bet sātīga zupa ir gatava!

Iesūtījusi: Aija Babre, Auksto zupu olimpiādes dalībniece