"Uzvārīsim balto zupiņu?!" jeb Bērnu iemīļotā makaronu buljonzupa ar kausēto sieru

Tajās dienās, kad maniem bērniem apetīte kaut kur pačabējusi, bet jāēd taču ir, vienmēr nostrādā baltās zupiņas faktors. Tas nozīmē vistas buljonā uzvārītus makaronus (visbiežāk burtiņu, zvaigznītes vai mazās, smalkās nūdeles), pievienotu kausēto sieru, garšvielas un zaļumus – zupa gatava!
Sātīga un maiga vistas zupiņa ar makaroniem.

FOTO: Shutterstock.com

Sātīga un maiga vistas zupiņa ar makaroniem.

Vajadzēs:

  • vistas buljonu (es to vāru no vistu kājām vai šķiņķīšiem, vien tad, kad galīgi nav laika, izmantoju buljona kubiņus),
  • makaronus pēc izvēles (starp citu, der arī, piemēram, spageti, ja bērnam tie dikti garšo un citus atsakās ēst),
  • kausēto sieru (vislabāk klasisko, bet der jebkāds, kas garšo),
  • zaļumus pārkaisīšanai.

 

Gatavošana

  1. Ja vāra buljonu no vistas, nevis izmanto gatavos kubiņus, tad uzvāra to – es parasti daru tā: kad ūdens sāk burbuļot, nosmeļu lielākās putas, pievienoju nedaudz sāls, lai gaļa pēc tam nav pliekana, un vāru zem vāka uz lēnas uguns vismaz stundu vai pusotru. 
  2. Gatavajā buljonā liek makaronus un vāra, kā norādīts uz iepakojuma.
  3. Kad gatavi, plīti izslēdz, iemaisa kausēto sieru un pēc vajadzības pievieno garšvielas (mēs izmantojam sāli un muskatriekstu).
  4. Lej šķīvī un pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. 
Reklāma
Reklāma

 

Variācijas

  • Dažkārt zupai pievienoju burkānus, tos tad vāra vispirms un pēc tam liek klāt makaronus. 
  • Pa reizei pielieku arī kādu kartupeli, ja makaronu krājumi nav papaildināti un atlikuši pavisam maz. 
  • Un itin bieži bērni prasa klāt tostermaizi, pārziestu ar kausēto (meitai) un svaigo (dēlam) sieru. 

Saistītie raksti