Aukstā avokado zupa ar garnelēm

Auksto zupu var gatavot ne tikai no sarkanajām bietītēm! To var gatavot arī no avokado. "Avokado zupai "piestāv" garneles un dilles," saka receptes autors tētis Normunds.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kamēr vasara, tikām gatavojam aukstās zupas!

 

4 personām, gatavošana 10 minūtes

Sastāvdaļas:
Kefīrs 1l
Avokado nogatavināti 2 gab
Garais gurķis 1 gab vai 2-3 dārza
Ķirštomāti 8 gab
Redīsi 8 gab
Olas 3 gab (novārītas 6 min)
Garnelītes 150 g
Dilles 1 bunte
Dijon sinepes (pilngraudu) 1 tējk

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:
1. Nomizo gurķa mizu un izņem sēklas, liec tās blendera krūzē.
2. Tāpat blendera krūzē liec daļu sakapāto diļļu, abus avokado mīkstumus, dijon sinepes un kefīru.
3. Samal visu krēmīgā, gardā zupā.
4. Lej traukā un pievieno pārējās sastāvdaļas. Sagrieztu gurķi, uz pusi vai mazākos gabalos grieztus ķirštomātus, olu un garnelītes, kā arī dilles.
5. Pasniedz aukstu.