Burkānu-šķelto zirnīšu zupa

Silta, tumīga un sātīga. Klāt var piekost apgrauzdētu baltmaizi, ierīvētu ar ķiploka daiviņu, kas palīdzēs stiprināt imunitāti.

 

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas 

  • 300 g burkānu
  • 1 glāze šķelto zirnīšu
  • 1 sīpols
  • 75 ml piena
  • 1/2 l vistas buljona
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4-6 maizes šķēles
  • eļļa
  • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
     

Pagatavošana

Sīpolus sagriež kubiņos un apcep pannā viegli zeltainus. Burkānus notīra un sagriež ripiņās. Šķeltos zirnīšus kārtīgi noskalo.

Šķeltos zirnīšus, sīpolus un burkānus ieliek katlā, pievieno sāli un piparus, pārlej ar 2l ūdens un vāra līdz zirnīši jūk ārā. Mazliet atdzesēt un sablendē. Katlu uzliek atpakaļ uz uguns, pievieno buljonu un uzvāra. Pašās beigās pielej pienu, lai zupa būtu tumīgāka.

Maizi apgrauzdē un ierīvē ar ķiploku. Sagriež mazos kubiņos. Zupu pasniedz, pārkaisot ar grauzdiņiem.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas