Aurēlijas Anužītes recepte zupai, kas garšo visiem viņas 6 bērniem
“Ideāla zupa! Šo recepti var saukt par “Uztaisi pats”,” Mammamuntetiem.lv stāsta aktrise Aurēlija Anužīte-Lauciņa. Receptes būtība - katrs zupai var pievienot tās sastāvdaļas, kādas vēlas.
![Aurēlija Anužīte ar vīru Andri un bērniem – Agati, Jāzepu, Mariju un dvīņiem Teodoru Jāni un Albertu Jonasu. Vecākais dēls Miks ģimenes ligzdu jau pametis. Foto: Kristīne Boronovska](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/100338/conversions/2019040604571516401_o-696x464.jpg)
FOTO: Mammamuntetiem.lv
Aurēlija Anužīte ar vīru Andri un bērniem – Agati, Jāzepu, Mariju un dvīņiem Teodoru Jāni un Albertu Jonasu. Vecākais dēls Miks ģimenes ligzdu jau pametis. Foto: Kristīne Boronovska
“Zupas galvenā ideja – uztaisi pats un arī apēd visu pats,” smaidot teic Aurēlija Anužīte, piebilstot, ka parasti katrs apēdot vismaz divas šīs zupas porcijas.
![zupas recepte](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/61593/conversions/9624fd45-0e08-4b85-8ef2-e629b292561f-w696.jpg)
- Zupas pamatu veido buljons ar smalki sagrieztiem kartupeļiem un uz pusi smalkāk sagrieztiem burkāniem;
- Aurēlija Anužīte buljonu vārot aptuveni trīs stundas;
- Katru reizi buljonu vāra no citas gaļas – liellopa stilba, veselas vistas, medījuma gaļas ar kaulu (stirnas);
- Buljona garšas buķeti veido pievienotas garšvielas un dārzeņi – burkāns, selerija sakne, pētersīļa sakne, sīpols, ķiploks.
- Kad buljons gatavs, to liek galdā un atsevišķos traukos servē vārītu gaļu, pētersīļus, dilles, lociņus, zaļos zirnīšus (“Es pērku smalkos, saldētos – saldētie zirņi ātrāk atdzesē zupu, un tas bērniem patīk.”), kukurūzu, vārītas pupiņas u.c.
- Katrs zupai pievieno, ko vien vēlas un cik daudz vēlas.