Ķirbju zupa ar zivi un garnelēm

Par ķirbja labajām īpašībām var runāt daudz. Ķirbī ir daudz dzelzs, ķirbis satur vitamīnu E, kuru vēl sauc par jaunības vitamīnu.

Foto no Labuapetiti.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Labuapetiti.com

 Ķirbis satur diezgan reto vitamīnu T, kas piedalās organisma vielmaiņā, olbaltumvielu sintēzē, piedalās asins recēšanas procesā un trombocītu veidošanā. T vitamīns ir nepieciešams tādiem cilvēkiem, kuri slimo ar anēmiju un hemofiliju. Ķirbis ir viens no T vitamīna avotiem.

Te ir vēl viens veids, kā apēst lielo dzelteno rudens ogu - zivju zupa ar ķirbi.

 

Sastāvdaļas:
Ķirbis
Sīpols
Zivs fileja
Garneles
Zaļumi
Kajenes pipari
Sviets
Sāls, pipari
Gatavošana:

Katliņā ieliekam piciņu sviesta un parupji sagrieztus sīpolus, apcepam kādas 5 minūtes un klāt pieliekam kubiņos sagrieztu ķirbi, uzliekam vāku un sautējam kādas 10 minūtes, līdz ķirbis ir kļuvis mīksts. Visu sablenderējam, pielejam apmēram puslitru vāroša ūdens un liekam katlu uz uguns. Turpinām vārīt. Pievienojam naža galu maltus kajenes piparus, sāli pēc garšas. Baltās zivs fileju sagriežam nelielos gabaliņos, apsālam un uzberam nedaudz melnos piparus. Var izmantot jebkuru zivi, kurai nav asaku, mencu, heku, mintaju, talismanu.
 

Pievienojam zupai zivi, pavāram kādas pāris minūtes un pieliekam klāt nomizotas garneles. Garnelēm noņemam čaulu, pārgriežam tās pa muguru un izņemam melno diedziņu.

Reklāma
Reklāma


Tikmēr smalki sagriežam vienu ķiploka daiviņu un zaļumus - pētersīļus, koriandru un dilles, pievienojam tos zupai, uzliekam vāku un ņemam nost no uguns. Šī neparastā un garšīgā ķirbju zupa ar zivi un garnelēm būs gatava pēc kādām 10 -15 minūtēm.


 

 

Sastāvdaļas