Tomātu un maizes zupa

Zupu pārkaisi ar sasmalcinātajiem dārzeņiem un pasniedz.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zupa, kas nav jāvāra! Foto: Imants Ķīkulis

 4 personām 

Gatavošana 15 minūtes

 

Sastāvdaļas: 

6 šķēles grauzdiņu maizes

1 kārba mizotu tomātu savā sulā

1 vidējs gurķis

1 dzeltena paprika

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

4 ēdk. eļļas

1/2 tējk. saldās paprikas pulvera

Reklāma
Reklāma

naža gals maltu ķimeņu

3 ēdk. etiķa

sāls, malti melnie pipari

 

Gatavošana:

1. Maizi sagriez kubiņos un pārlej ar tomātu sulu, lai pamirkst. Pēc 10 minūtēm liec kopā tomātus un maizi un sablenderē. 

2. Gurķi sagriez smalkos kubiņos, paprikai izņem sēklas un smalki sagriez. Sasmalcini sīpolu un ķiploka daiviņas. Nedaudz sagrieztās paprikas un gurķu atliec rotāšanai. 

3. Tomātu un maizes biezenim pievieno eļļu, sasmalcinātos dārzeņus, paprikas pulveri, ķimenes, etiķi, sāli, maltos piparus.

4. Zupu lej šķīvjos vai bļodiņās, pārkaisi ar sasmalcinātajiem dārzeņiem un pasniedz.

 

 Avots: Žurnāls "Labu Apetīti"

 

Sastāvdaļas