Aukstā zupa karstākām dienām

Pupiņas, salāti, saulē kaltēti tomāti, gurķis, kefīrs - un zupa gatava!

FOTO: Inese Stuģe

Pupiņas - vai nu vārām paši, vai pērkam veikalā gatavas, tas katra paša ziņā.
Ja gurķis ir pašu audzēts, tad to varam nemizot, bet veikalā pirkto gan vajadzētu nomizot. Sagriežam vai sarīvējam - pievienojam pie pupiņām. Salātu lapas nomazgājam un saplucinām. Ja nav lapu sinepju salāti, tad var izmantot - rukolu vai kressalātus. Kaltētos tomātus sagriežam nedaudz smalkāk. Visam pāri pārlejam kefīru. Dekorējam ar sakapātām dillēm.
P.s. Ja zupa prasās skābāka, tad pievienojam nedaudz citrona sulas. Sāļumam kaperus.
             Lai labi garšo : )

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Vārītas pupiņas - 400.gr.
  • Gurķis svaigs - 1-2.gab.
  • Lapu salāti - 1.sauja
  • Lapu sinepju salāti
  • Vai kādi citi pikantie salāti - 1.sauja
  • Saulē kaltētie tomāti.pēc patikas
  • Ja vajag tad sāls
  • Kefīrs - 1.litrs
  • Dilles.pēc patikas