Lasis, sparģeļi un holandiešu mērce ar maurlociņiem

Ja trūkst enerģijas un darba prieka, tad jālūkojas pēc pirmajiem pavasara zaļumiem! Mazliet piemirsts gardums ir maurlociņi, kas ir vērtīgs C vitamīna un karotīna avots.

Veselīgi un gardi!

FOTO: Shutterstock.com

Veselīgi un gardi!


Četrām porcijām vajadzēs:

600 gr. laša filejas vai auksti kūpināta laša,
800 gr. sparģeļu,
olīveļļu,
sāli,
piparus.

Holandiešu mērcei: trīs lielus olu dzeltenumus, ēdamkaroti svaigi spiestas citronu sulas, 100 gr. nesālīta sviesta.

 

Holandiešu mērces pagatavošana. Ūdens peldē vai tvaikos karsētā traukā puto olu dzeltenumus kopā ar citronu sulu. Uzmanies, lai olas neuzvārās! Kad masa sāk sabiezēt, lēnām, vienlaikus turpinot putot, pievieno iepriekš izkausētu sviestu. Gatavā mērcē iemaisa sakapātus maurlokus. Ja mērce pirms pasniegšanas ir pārāk sabiezējusi, tai var pievienot vienu vai divas tējkarotes karsta ūdens.

 


Sparģeļiem nogriež galus, vajadzības gadījumā nomizo virsējo slāni, kuru ir grūti sakošļāt. Tos dažas minūtes apvāra, pēc tam ātri apcep sviestā vai olīveļļā. Ja izvēlējāties svaigu lasi, tad filejas apcep olīveļļā no abām pusēm, apkaisa ar garšvielām. Uz šķīvja vispirms liek lasi, pēc tam sparģeļus, pārlej ar holandiešu mērci. Labi garšos kopā ar ‘’2008 Etude Chardonnay, Carneros, California’’ vīnu.

 

Reklāma
Reklāma

100 grami mazo lociņu satur 75 mg C vitamīna, tādēļ spēj uzlabot omu un pašsajūtu. Ar maurlokiem var pārkaisīt, piemēram, grauzdiņus vai omleti ar kazas sieru, parastas sviestmaizes vai mīksti vārītas olas. Tos var pievienot pavasara zaļajiem salātiem. Tvaicētus jaunos kartupeļus lieliski papildinās seleriju un maurloku sviests.

 

Restorāna „Aqua Luna” šefpavāra Ginta Aizupietieša recepte

 

Sastāvdaļas