Vārīta karpa

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Notīrītu karpu veselu vai sadalītu pārlej ar karstu ūdeni, pievieno sasmalcinātas garšsaknes, etiķi, sāli, piparus, lauru lapu un vāra, līdz zivs gatava. Sakārto lēzenā traukā, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. Zivi pārlej ar kausētu sviestu, pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, galda mārrutkiem.

Tāpat pagatavo vārītu līni.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Karpas - 1.kg
  • Garšsaknes (burkāns, sīpols, pētersīlis) - 80.g
  • 3% etiķis - 3 - 4.ēd.k.
  • Vai cidoniju sula
  • Sāls, pipari, lauru lapa
  • Zaļumi