Menca sinepju mērcē

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 grādiem. Filejas apslaka ar citronu sulu. Karstumizturīgu trauku ieziež ar sviestu.

Pagatavo mērci: izkausē sviestu, uzkaisa miltus un maisot apcep zeltaini brūnus. Pamazām pielej pienu un uzvāra. Pievieno sinepes, sāli, piparus, muskatriekstu un pētersīļu zaļumus. Zivis no abām pusēm apsāla, liek traukā un pārkaisa ar papriku. Uzlej mērci, virsū uzliek sviesta piciņas. Cep 15 minūtes. Rotā ar citrona šķēlītēm un pētersīļiem. Pasniedz ar kartupeļu biezeni un dārzeņu salātiem.

 

Recepte no grāmatas: Gatavosim ar prieku. - Rīga: Gulbis, 1998

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Mencu fileja - 800.g
  • Viena citrona sula
  • Milti - 1.ēd.k.
  • Sviests - 1.ēd.k.
  • Piens - 1/4.l
  • Maigas sinepes - 2.ēd.k.
  • Sāls - 1/2.tējk.
  • Melnie pipari.šķipsniņa
  • Rīvēts muskatrieksts.šķipsniņa
  • Pētersīļu zaļumi - 1.ēd.k.
  • Paprika - 1.tējk.
  • Sviests - 1.ēd.k.