Veģetārā grieķu musaka ar cukīni

Dārzeņu kārtojums krētiešu gaumē – cukini, kartupeļi, siers un garšaugi. Vienkārši un gardi!
Tradicionāli musaku gatavo ar baklažāniem, tādēļ var izmantot arī tos.

FOTO: Shutterstock.com

Tradicionāli musaku gatavo ar baklažāniem, tādēļ var izmantot arī tos.

Sastāvdaļas:

  • 500g cukini vai mazu kabaču
  • 400g kartupeļu
  • 200g sadrupināta fetas siera
  • 200g rikotas siera krēmīgumam (nav obligāti)
  • 2 ēdamkarotes sakapātas piparmētras
  • 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
  • 2 ķiploka daiviņas, smalki saspaidītas vai sarīvētas
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • viena sakulta ola (nav obligāti)
  • sāls, pipari – pēc garšas


Pagatavošana: 

Reklāma
Reklāma
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem. 
  2. Sagriež cukīni un kartupeļus plānās šķēlēs, sajauc bļodā kopā ar garšaugiem, garšvielām, olīveļlu un ķiploku. 
  3. Ietaukotā cepamtraukā kārto maisījumu, starp kārtām apbārstot ar fetas un rikotas sieru, pārlej ar olu.
  4. Pārlej ar papildus olīveļļu un pārklāj ar foliju. 
  5. Cep 50-60 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti. 
  6. Noņem foliju un cep vēl 10 minūtes, līdz kārtojums ir zeltaini brūns. 
     

Saistītie raksti