Veģetārā grieķu musaka ar cukīni
Dārzeņu kārtojums krētiešu gaumē – cukini, kartupeļi, siers un garšaugi. Vienkārši un gardi!

FOTO: Shutterstock.com
Tradicionāli musaku gatavo ar baklažāniem, tādēļ var izmantot arī tos.
Sastāvdaļas:
- 500g cukini vai mazu kabaču
- 400g kartupeļu
- 200g sadrupināta fetas siera
- 200g rikotas siera krēmīgumam (nav obligāti)
- 2 ēdamkarotes sakapātas piparmētras
- 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
- 2 ķiploka daiviņas, smalki saspaidītas vai sarīvētas
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- viena sakulta ola (nav obligāti)
- sāls, pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
- Sagriež cukīni un kartupeļus plānās šķēlēs, sajauc bļodā kopā ar garšaugiem, garšvielām, olīveļlu un ķiploku.
- Ietaukotā cepamtraukā kārto maisījumu, starp kārtām apbārstot ar fetas un rikotas sieru, pārlej ar olu.
- Pārlej ar papildus olīveļļu un pārklāj ar foliju.
- Cep 50-60 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
- Noņem foliju un cep vēl 10 minūtes, līdz kārtojums ir zeltaini brūns.