Kukurūzas jakitori jeb krauksķīgā kukurūzas vālīšu uzkoda

Mūsu laikmets ļauj doties dažādos garšas ceļojumos un vairāk nekā jebkad agrāk gatavot, iedvesmojoties no dažādām valstīm un kultūrām. Pavāram ceļojums sākas ar jaunu produktu un jaunu gatavošanas tehniku iepazīšanu. Gardas Āzijas receptes iesaka Rimi Gardēdis Mārtiņš Sirmais. 

 

 

“Ieturiet askētisku, tīru un tematisku maltīti, teic Mārtiņš Sirmais.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Ieturiet askētisku, tīru un tematisku maltīti,'' teic Mārtiņš Sirmais.

Sastāvdaļas

  • 6 mini kukurūzas vālītes;
  • 70 g Teryaki mērces;
  • bambusa iesmiņi;
  • svaigi dārzeņi

 

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma

Spraud kukurūzas vālītes uz bambusa iesmiņiem un noblanšē verdošā ūdenī. Pēc tam liec vālītes uz stundu marinēties Teryaki mērcē. Grilē kukurūzu, laiku pa laikam ar otiņu apziežot to ar mērci, lai veidojas kraukšķīgs glazējums. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem.