Risotto milāniešu gaumē

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Buljonu uzvāra. Sīpolus apcep 3 ēdamkarotēs sviesta un eļļā, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno rīsus un samaisa. Turpmāk rīkojas, kā norādīts risotto pamatreceptē. Pēc 15 minūtēm pievieno pusi izšķīdināta safrāna (safrānu izšķīdina 1 1/2 gl. karsta buljona vai ūdens). Kad iztvaikojis rīsiem pielietais šķidrums, pielej otru pusi safrāna. Jo vēlāk tiek pievienots safrāns, jo spēcīgāka būs tā garša un aromāts. Kad rīsi izsautējušies, pieber sāli. Tas var nebūt nepieciešams, ja buljons stipri sāļš vai paredzēts rīsiem pievienot vairāk siera. Visbeidzot pieber pāris šķipsniņu piparu, pievieno sieru, sviestu un samaisa. Pasniedz sasildītā traukā. Kā piedevu galdā liek sarīvētu Parmas sieru.

P.S. Risotto pamatrecepti atradīsi: Siltie ēdieni/Rīsi,griķi, lēcas u.c. /Risotto pamatrecepte

 

Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Nevārīti rīsi - 2.glāzes
  • Augu eļļa - 2.ēd. karotes
  • Sviests - 5.ēd. karotes
  • Sasmalcināti sīpoli - 2.ēd. karotes
  • Sasmalcinātas liellopa kaulu smadzenes vai nežāvēts šķiņķis - 2.ēd. karotes
  • Mājās gatavots vistas buljons vai buljona koncentrāts - 1.l
  • Svaigi samalti pipari - 4.šķipsniņas
  • Sāls pēc garšas
  • Safrāns - 1/3.tējk.
  • Svaigi sarīvēts parmas siers - 1/4.glāze