Saldais kartupelis ar dzērvenēm un kazas sieru

Atceries: ja saldie kartupeļi tiek uzglabāti aukstā vidē, tie paliek cieti vidū un to pagatavošana aizņems ilgāku laiku. Savukārt dzērvenes ledusskapī iespējams uzglabāt ilgstoši (līdz pat 8 nedēļām). 

 

FOTO: Shutterstock.com

Kad kartupeļi gatavi un nedaudz atdzisuši, uz katra kartupeļa liec aptuveni tējkaroti sagatavotās siera masas, dekorē ar dzērvenēm, valriekstiem un medu.

Sastāvdaļas:

  • Ēdamkarote olīveļļas
  • Viens liels vai divi nelieli saldie kartupeļi (sagriezti 1,5 cm biezās ripiņās, nav jāmizo)
  • 100 g kazas siers (istabas temperatūrā)
  • 2 ēdamkarotes piena (2%)
  • 1 tējkarote sasmalcināts rozmarīns (svaigs)
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • 16 grami sasmalcinātu valriekstu 
  • 60 g žāvētu dzērveņu
  • Dekorēšanai - ēdamkarote medus

Pagatavošana: vispirms pagatavo kartupeļus - sagriez tos ripiņās un liec bļodā. Pievieno olīveļļu, sāli un piparus. Kartupeļus izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Liec cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos - 10 minūtes no vienas puses un 10 minūtes no otras puses (ērtībai izmanto lāpstiņu, apgriežot uz otru pusi). Kamēr kartupeļi cepas, ar rokas mikseri vai blenderi viendabīgā masā sajauc pienu, kazas sieru, rozmarīnu, sāli, piparus. Kad kartupeļi gatavi un nedaudz atdzisuši, uz katra kartupeļa liec aptuveni tējkaroti sagatavotās siera masas, dekorē ar dzērvenēm, valriekstiem un medu.

 

Reklāma
Reklāma

Samsung Electronics Baltics ir apkopojis viegli pagatavojamas, garšīgas un veselīgas receptes.

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti