Ribiņas ar medu un garšaugiem
Medus kopā ar etiķi un garšaugiem rada lielisku saldu aromātu.

FOTO: Shutterstock.com
Sulīgas ribiņas saldskabā garšaugu mērcē.
Sastāvdaļas:
- Cūkas ribiņas - 2,5 kg
- Svaigs sakapāts rozmarīns - 1 ēd.k.
- Smalki sakapāta raudene jeb oregano - 1. ēd.k.
- Svaigs sakapāts timiāns - 1. ēd.k.
- Sāls un svaigi malti melnie pipari
- Destilēts baltais etiķis - 125 ml
- Ketčups - 250 ml
Gatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz +160 C. Ribiņas noskalo zem auksta ūdens
strūklas un nosusina uz papīra. Apkaisa ar rozmarīnu, raudeni,
tuimiānu, sāli un pipariem, apslaka ar etiķi. Liek cepeškrāsnī un
un cep stundu, līdz gaļa ir ļoti mīksta. Uz lēnas uguns izkausē
medu un pievieno ketčupu. Pirms pasniegšanas apziež ribiņas ar šo
maisījumu un vēl uz 5 minūtēm ieliek cepeškrāsnī.