Ribiņas ar medu un garšaugiem

Medus kopā ar etiķi un garšaugiem rada lielisku saldu aromātu. 

FOTO: Shutterstock.com

Sulīgas ribiņas saldskabā garšaugu mērcē.

Sastāvdaļas:

  • Cūkas ribiņas - 2,5 kg
  • Svaigs sakapāts rozmarīns - 1 ēd.k.
  • Smalki sakapāta raudene jeb oregano - 1. ēd.k.
  • Svaigs sakapāts timiāns - 1. ēd.k.
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari
  • Destilēts baltais etiķis - 125 ml
  • Ketčups - 250 ml
     

Gatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz +160 C. Ribiņas noskalo zem auksta ūdens strūklas un nosusina uz papīra. Apkaisa ar rozmarīnu, raudeni, tuimiānu, sāli un pipariem, apslaka ar etiķi. Liek cepeškrāsnī un un cep stundu, līdz gaļa ir ļoti mīksta. Uz lēnas uguns izkausē medu un pievieno ketčupu. Pirms pasniegšanas apziež ribiņas ar šo maisījumu un vēl uz 5 minūtēm ieliek cepeškrāsnī.