Papasada - cepeškrāsnī cepts kartupelis. Pasniedz pildītu vai ar mērci

Nosaukums PAPASADA nācis no spāņu valodas - papa asada - cepts kartupelis (vārds PAPA ir saīsinājums no PATATA).Pieļauju domu, ka daudzām tautībām šādi cepts kartupelis ir nacionālais ēdiens,arī latviešu virtuvē. Taču es šo kartupeli zinu tieši zem šāda nosaukuma.

FOTO: Shutterstock.com

SASTĀVDAĻAS
5-6 lielie kartupeļi

Mērcei:
200g krējuma
100g siera
2 ķiploka daiviņas
sāls pec garšas



Pagatavošana
Kartupeļus kārtīgi nomazgāt un salikt uz restēm vai cepešpannas uzkarsētajā krāsnī. Nevajag ne taukvielu, ne ūdeni - vienkārši tāpat saliek. Apmēram pēc 30-40 min. var sākt pārbaudīt. Atkarībā no kartupeļu lieluma ap šo laiku viņiem tā kā jau jābūt gataviem!

Gatavos kartupeļus ņem ārā un karstu liek uz šķīvja. Kartupeli virspusē iegriež ar nazi, bet ne līdz galam un pārlej vēl karstu kartupeli ar mērci. Šo kartupeli parasti ēd ar karotīti, vienlaicīgi ēdot kartupeļu mīkstumu ar mērci.

Mērci gatavo no krējuma vai majonēzes (diētiskajā variantā var ņemt jogurtu bez piedevām vai Lakto), siera un ķiplokiem vai sarīvētiem āboliem un mārrutkiem. Var likt arī zaļumus un mazliet biezpiena klāt vai smalki sagrieztus marinētus gurķīšus. Ar jebkuru mērci ir ļoti garšīgi!

 

Reklāma
Reklāma