Citādāks sacepums ar rīvētu sieru, šķiņķi un tomātiem

Šodien, ēdot sacepumu, ko vakar uzcepu, priecājos, kāds garšīgs ēdiens. Domāju, ka jums kādreiz aptrūkst ideju, ko taisīt pusdienās, šī recepta būs īsti vietā!

Sātīgs sacepums derēs gan pusdienās, gan vakariņās.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sātīgs sacepums derēs gan pusdienās, gan vakariņās.

 

Sacepuma pamatne:

100 g sviesta

300 grami miltu

100 ml ūdens

pustējkarote sāls

tējkarote cepamais pulveris.

 

Pildījums:

1 liela vai 2 mazas paprikas

Var arī dažus gabaliņus no tomāta

200 grami rīvēts siers

Reklāma
Reklāma

3 olas

100 ml piens

ap 200 grami šķiņķa gabaliņš.

 

Pagatavošana: 

Pamatnei - visu sajauc kopā, izveidojas cieta mīkla. to liek cepampannā ar dziļu dibenu (man ir tāda apaļa panna, liela šķīvja izmērā), mīklu saliek arī pa maliņām apmēram 2 cm augstumā. to ieliek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm, lai jau pacepas. 225 grādi.

 

Tad ņem olas, saklapē, pielej pienu. Atsevišķi sagriež tomātu, papriku, šķiņķi. visu sajauc bļodiņā kopā, pieliek arī klāt to sarīvēto sieru, samaisa, tad pieliek olu/piena sajaukumu. Kad mīkla ir pacepusies 10 minūtes, tad visu šo masu liek uz mīklas, izkārto vienmērīgi pa visu pannu, un liek atpakaļ cepties uz kādām 15-20 minūtēm.

 

Riktīgi ņammīgi!!

 

Sastāvdaļas