Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā. Sātīgas vakariņas, gaidot pavasari

Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ir īpaši ar to, ka tiek izmantots filejas gabals, tautā mīļi saukts – “zaķītis”. Savukārt importa mēlē dēvēts par “tenderloin“. Šeit svarīgi nesajaukt ar parasto filejas gabalu!  Paveicies tiem, kam drošs avots kur šādu garduma gabaliņu meklēt. Es savējos parasti atrodu “Stockman” veikala plauktos. Līdz šim ne reizes neesmu vīlusies par kvalitāti.

Autores foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autores foto

Sastāvdaļas:

1 c/g fileja "zaķītis" / tenderloin

8-10 šķēles c/g bekons

100g sojas mērce

Marinādei:

100g brūnais cukurs

2 ēd.k. olīveļļa

2 ķiploka daiviņas

sāls

 

Gatavošana:

 1) Cūkgaļas fileju noskalo zem tekoša ūdens, nosusina papīra dvielī. Sagriež 3-4cm lielos gabalos.

Filejas biezumam jābūt apmēram tik pat cik bekona šķēlītes platums. 

 

2) Pagatavo marinādi.

Bļodā sajauc sojas mērci, brūno cukuru un olīveļļu.  Iespiež ar ķiplokspiedi ķiploku (vai arī pievieno smalki sakapātu).

 

 

3) Cieši noslēdzamā plastmasas maisiņā liek filejas gabaliņus, pa virsu pārlej marinādi. Maisiņu noslēdz, izspiežot lieko gaisu. Ievieto ledusskapī marinēties uz vismaz 4h līdz pat 12h.

Reklāma
Reklāma

 

4) Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220C.

 

5) Uzkarsē pannu. Izņem gaļu no marinādes un strauji, no abām pusēm apcep filejas gabaliņus uz pannas.

 

6) Noņem no pannas un katru gabaliņu ietin bekona šķēlē, to nostiprinot ar koka irbulīti.

 

 

7) Medaljonus kārto uz cepampannas, kurā izklāta follija. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī ~15 min., līdz bekons kļuvis brūngans un kraukšķīgs, un gaļa izcepusies.

 

 

8) Cūkgaļas filejas medaljonus pasniedz ar dārzeņiem vai zaļajiem salātiem.

Lai izdodas un labi garšo!

 

 Recepte: www.cepucepu.lv

Bloga autore: Baiba Liepiņa

 

Sastāvdaļas