Ceptas reņģes pikantā panējumā ar tomātu salātiem un mārrutku un diļļu sviestu

Reņģes. Var arī tā - skaisti un ļoti gardi!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gards, lēts, viegli pagatavojams ēdiens. Foto: Dienas ēdieni

45 min., 4 pers.

Sastāvdaļas:

• 1,6 kg reņģu

• 250 g baltmaizes rīvmaizes

• 4 tomāti

• 100 ml olīveļļas

• 300 ml rapšu eļļas

• 80grukolas

• 50 g mārrutku

• 150 g sviesta

• 1 citrons

• sāls, pipari, dilles

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

1. Reņģes iztīra, atdala filejas, ko panē rīvmaizē ar sāli un pipariem.

2. Cep no abām pusēm rapšu eļļā, kamiēr kraukšķīgas.

3. Pasniedz ar tomātu un rukolas salātiem, kas sajaukti ar olīveļļu un garšvielām.

4. Mērcei izmanto mārrutku un diļļu sviestu: sajauc izkausētu sviestu, mārrutkus, dilles un citrona sulu.

 

Recepte: šefpavārs Alekss Žiļuks, žurnāls Dienas ēdieni

 

Sastāvdaļas