Cūkas fileja medus un sinepju mērcē

"Šoreiz man bija tāds francisks noskaņojums. Tāpēc filejas gatavošanai izmantoju Dižonas sinepes un pļavas ziedu medu (no Latvijas). Laika marinēt gaļu nebija, tāpēc uzreiz cepu. Bet 100% rezultāts būs vēl labāks, ja fileju medus un sinepju maisījumā paturētu pāris stundas," pamāca bloga lindasvirtuve.lv autore. 

Cūkas fileja medus un sinepju mērcē.

FOTO: no personīgā arhīva

Cūkas fileja medus un sinepju mērcē.

 

 

Sastāvdaļas (4-5 porcijām):

3 tējk.medus, šķidrs

6 tējk.Dižonas sinepju

2 tējk.sojas mērces

3 ķiploka daiviņas, sīki sakapātas

ja ir – 1 tējk. Provansas sausais garšaugu maisījums vai žāvēta raudene

2 cūkgaļas filejas (tievās garās)

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

1. Uzkarsē krāsni uz 190C.

 

2. Sajauc kopā medu, sinepes un sojas mērci. Pievieno sīki sakapāto ķiploku un garšaugus (ja izmanto).

 

3. Cūkgaļas filejas vienmērīgi pārklāj ar medus-sinepju mērci un noliek 2 stundas vēsumā marinēties (ja nav laika, cep uzreiz). Pēc tam liek uz cepešpannas un šauj uzkarsētajā cepeškrāsnī iekšā! Cep apt.30 minūtes vai tik ilgi, kamēr gaļas temperatūra sasniedz 70C (pārbauda ar termometru, jo filejas diametrs un līdz ar to cepšanas laiks var atšķirties). Filejas iekšpuse vairs nedrīkst būt rozā jeb neizcepusies. Kamēr fileja krāsnī, to ik pa laikam ar karoti aplej ar cepšanas gaitā izdalījušamies sulām, kas sajaukušās ar mērci – tādā veidā gaļa tiks pasargāta no izžūšanas (šo nosacījumu es katru reizi stingri ievēroju!).

 

4. Pirms pasniegšanas fileju 5 minūtes ‘atpūtina’. Cepšanas traukā būs palikusi medus-sinepju mērce kopā ar gaļas sulām – to ar karoti lej mērces traukā un pasniedz klāt pie filejas (ja nepieciešams, pirms tam pannā uz plīts uzsilda).

 

Avots: lindasvirtuve.lv