Jēra gaļas un sēņu sacepums

„Jāatzīst, ka esmu īsta maltās jēra gaļas fane, un eksperimenti ar to manā virtuvē nekad nebeigsies!” saka kulinārā bloga www.  www.lindasvirtuve.wordpress.com autore.

Svaigas sēnes + jaunā kartupeļu raža + jēra gaļa!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Svaigas sēnes + jaunā kartupeļu raža + jēra gaļa!

 

Sastāvdaļas:

o 700 g kartupeļi

o 2 sīpoli

o 200 g šampinjonu vai kādu citu sēņu (lieliski derēs pašu lasītas sēnes!)

o 2 daiviņas ķiploka

o garšaugi – timiāns, salvija

o 400g maltas jēra gaļas

o 1 tējk. kanēļa

o 0.5 tējk. romiešu ķimeņu (cumin)

o 600 ml tomātu savā sulā (crushed tomatoes)

o 300 g rikotas siera

o 2 olas

o nedaudz malta muskatrieksta

Reklāma
Reklāma

o 30 g parmezāna siera

o eļļa cepšanai

 

Gatavošana:

1. Sagatavo kartupeļus – nomizo, pārgriež gareniski uz pusēm un liek sālsūdenī vārīties. Kad kartupeļi vārošā ūdenī ‘pavadījuši’ 7-8 minūtes, ūdeni nokāš un kartupeļu katlu liek atpakaļ uz plīts – pāris minūtes uz mazas uguns apžāvē. Tad liek malā, lai kartupeļi atdziest. Starp citu, tiem jābūt kaut kur pa vidu starp mīkstiem un citiem – tik cietiem, lai var sagriezt šķēlēs, un tik mīkstiem, lai, nedaudz pacepot, jau būtu ēdami!

2. Uzkarsētā eļļā sautē sīpolus apm.5 minūtes. Pievieno sēnes, cep vēl pāris minūtes, kamēr sēnes gandrīz gatavas. Tad pievieno ķiplokus, timiānu, salviju un pacep vēl 2 minūtes.

3. Sīpolu un sēņu masā liek malto jēra gaļu, pievieno garšvielas – kanēli, romiešu ķimenes (cumin)  Uz vidējas uguns vienmērīgi gaļu apcep. Beigās pievieno sāli pēc garšas.

4. Kartupeļus sagriež gareniskās šķēlītēs un izkārto cepeškrāsnī liekamās pannas apakšā – tā, lai pamatne būtu noklāta. Pa virsu liek gaļas masu, tad atkal kartupeļus.

5. Visu pārlej ar rikotas siera mērci – to pagatavo, sakuļot kopā rikotu, olas un muskatriekstu. Pārber ar parmezāna sieru.

6. Liek krāsnī cepties 190C apm. 45 minūtes – kamēr sacepuma virspuse vietām sāk kļūt skaisti gaiši brūna!

 

Avots: www.lindasvirtuve.wordpress.com

 

Sastāvdaļas