Spageti un gaļas bumbas ar siera pildījumu

Man vislielākā iedvesma gatavot ēdienu ir tieši brīvdienās. Gan tāpēc, ka tad galva ir brīvāka, gan tīri dēļ praktiskiem iemesliem – vairāk brīva laika! Ja arī jums ir brīva kāda stunda un gribas pagatavot ‘kārtīgu ēdienu’, kas sildīs puncīti, tad kāpēc gan lai tas nebūtu šis? Spageti un gaļas bumbas ar siera (es ņēmu mocarellu) pildījumu. Recepte no bloga www.lindasvirtuve.wordpress.com

Sātīgi & kārdinoši! Foto no www.lindasvirtuve.wordpress.com.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sātīgi & kārdinoši! Foto no www.lindasvirtuve.wordpress.com.

 

Izejvielas vienkāršas (lai arī sākumā liekas, ka saraksts ir garš, tomēr gatavojot viss it kā ‘sakrīt’ savās vietās), bet vajadzīgs laiks, lai nonāktu pie lieliskā gala rezultāta!

 

Sastāvdaļas (6 pers.):

Gaļas bumbām:

o 450 g maltās gaļas

o 200 g žāvētas pusmīkstās desas (vislabāk, ja desa ir pikantāka), sasmalcināta sīkos gabaliņos (vislabāk sablendēta maltās gaļas konsistencē)

o 60 g rīvmaizes

o 2 olas

o 200 g siers

o 1 daiviņa ķiploka, smalki sasmalcināta

o puse sīpola, smalki sasmalcināta

o 200 g siera, sagriezti 1 cm kvadrātiņos

 

Mērcei:

o 2 x 400 ml konservētu tomātu

o 250 g sēnes (es izmantoju šampinjonus)

o 1 sīpols, sagriezts gabaliņos

Reklāma
Reklāma

o 1 paprika (vislabāk zaļā)

o 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas

o 2 tējk. itāļu sausās garšvielas (sastāvā – raudene, baziliks, majorāns, timiāns, rozmarīns un salvija) vai svaigs baziliks un pētersīļi

o sāls un pipari pēc garšas

o 2  tējk. cukura

 

Plus:

0.5 kg spageti

 

Gatavošana:

1. Mērces gatavošana – uzkarsētā eļļā apcep sīpolus, sēnes un papriku. Cep, līdz sēnes un sīpoli ir zeltaini brūni. Pievieno sakapātās ķiploka daiviņas. Pasautē 2 minūtes. Noslēgumā pievieno konservētos tomātus. Pievieno itāļu garšvielu vai svaigos garšaugus. Pēc garšas pievieno arī sāli un piparus. Sagaida pirmo burbuli un uz lēnas uguns, pa laikam apmaisot, reducē (ūdenim iztvaikojot, mērce kļūs biezāka).

2. Bumbu pagatavošana - visas gaļas bumbu sastāvdaļas, izņemot sieru, sajauc lielā bļodā ar rokām vai ar mikseri, līdz veidojas viendabīga masa. Ar rokām veido bumbiņas, vidū tajās iespiežot siera gabaliņu tā, lai to no visām pusēm pilnībā nosegtu gaļas masa. Sagatavotās bumbiņas cep sakarsētā eļļā uz vidējas uguns. Bumbiņas cepšanas laikā regulāri ‘jāparullē’, lai tās nezaudētu savu apaļo formu. Cep, līdz bumbiņas kļūst brūnas (līdzīgi kotletēm).  Neuztraucieties, ja cepšanas gaitā no bumbiņām nedaudz iztek siers, tas mērces garšu padarīs vēl labāku!  

3. Kopā salikšana – uzvāra spageti, sekojot norādījumiem uz iepakojuma (es izmantoju pilngraudu spageti). Gaļas bumbas iemaisa tomātu mērcē. Ja nepieciešams, uzsilda. Pārber ar svaigiem garšaugiem. Pasniedz.

 

Avots: www.lindasvirtuve.wordpress.com

 

Sastāvdaļas