Cūkgaļas antrekots ar kartupeļiem un ziedkāpostiem

Cūkgaļa ar dārzeņiem un gardu mērcīti.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Santa Maria publicitātes foto

4 porcijas

Nepieciešams:

600 g cūkgaļas kakla karbonādes, šķēlēs

1 paciņa Santa Maria BBQ universālās marinādes

4 ēdamk. Santa Maria amerikāņu BBQ mērces ar dūmu aromātu

Kartupeļiem un ziedkāpostiem:

400 g kartupeļu, vārītu, kubiņos

200 g ziedkāpostu, sadalītu ziedkopās  

150 g paprikas, sagrieztas

80 g sīpolu, smalki sagrieztu

2 ēdamk. Santa Maria akmens sāls dzirnaviņās

1 ēdamk. Santa Maria Vidusjūras garšaugu maisījuma

2 ēdamk. olīveļļas

Reklāma
Reklāma

Dip mērcei:

1 paciņa Santa Maria BBQ mērces garšvielu maisījuma ar ķiplokiem un garšaugiem

300 ml  skābā krējuma vai bezpiedevu jogurta

 

Gaļas šķēles apsmērē ar marinādi un marinē apmēram 1 stundu. Cepeškrāsni sasilda līdz 250 °C temperatūrai un liek cepties gaļu apmēram uz 10 minūtēm. Samazina temperatūru līdz 160°C un turpina cept, līdz gaļas iekšējā temperatūra ir 65°C. Gaļu pārsmērē ar BBQ mērci un cep, līdz tā iekšpusē sasniedz 70°C (temperatūra, kad gaļa ir gatava). Ja gaļas termometrs nav pieejams, tad cep gaļu, līdz tā ir sulīga un gatava.

Kartupeļus, ziedkāpostus, papriku un sīpolus liek karstumizturīgā traukā, pārkaisa ar sāli un garšaugu maisījumu, apslaka ar eļļu un cep cepeškrāsnī 150 °C temperatūrā apm. 25 minūtes.

Samaisa mērces garšvielu maisījumu ar krējumu vai jogurtu un liek ledusskapī uz apm. 10-15 minūtēm. Gaļu pasniedz ar dārzeņiem un auksto dip mērci. 

 

Sastāvdaļas