Knēdeļi vācu gaumē jeb maizes desa

FOTO: Shutterstock.com

2 porcijas

Ja pāri palikusi baltmaize (var izmantot jebkurus baltmaizes izstrādājumus), visu sagriež gabaliņos, Uz pannas apcep sīpolus, kubiciņos sagrieztu kūpinātu gaļu, pievieno sagriezto baltmaizi, divas olas, dažādus zaļumus, sāli, piparus, muskatriekstu un visu kārtīgi izmīca, kamēr maize kļūst mīkstāka. Tad masu liek  pārtikas plēvē, satin desā un ūdenī vāra 30 - 40 minūtes. Būtiski, lai plēve būtu rūpīgi satīta tā, lai knēdelim klāt nepiekļūst ūdens. Gatavo knēdeli atdzesē, sagriež šķēlēs un pirms pasniegšanas apcep eļļā. Knēdēļus pasniedz kā piedevu dažādiem ēdieniem kartupeļu vai rīsu vietā.

 

Recepte: žurnāls Veselība

Reklāma
Reklāma

www.ekiosks.lv

 

Sastāvdaļas

  • Baltmaize - 100.g
  • Saldais krejums - 30.g
  • Olas - 4.gab
  • sāls, pipari, muskatrieksts
  • Kūpināta gaļa - 150.g
  • Sīpoli - 100.g
  • Pētersīļi