Pīle, pildīta ar āboliem un apelsīniem

Ja pīle šķiet par dārgu vai jūsu pilsētas/ciema veikalos nav nopērkama, šādi varat cept arī vistu.

Svētku galdā ceļam pildītu pīli!

FOTO: Shutterstock.com

Svētku galdā ceļam pildītu pīli!

Gatavošana 2,5 stundas

6 - 8 porcijas

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 - 270 grādiem. Parastā vai čuguna pannā ievieto pīli (-es), atstājot vietu kartupeļiem un burkāniem. Ielej ūdeni tik daudz, lai tas būtu 3 - 4 cm no cepamā trauka apakšas. Ierīvē ar Vegetu gan pīles dobumu, gan ādu. Pilda dobumus ar četrās daļās sagrieztiem āboliem un apelsīniem. Apklāj ar foliju. Liek cepties.

Pēc pusotras stundas noņem foliju un pannā pievieno kartupeļus un burkānus. Apkaisa ar Vegetu. Pielej vēl ūdeni, lai dārzeņi peldētu tauku un ūdens maisījumā. Cep vēl 40 minūtes. Tad pārziež ar marmelādi un cep vēl 10 - 20 minūtes.

Servējiet ar sautētiem kāpostiem.

Pataupiet taukus nākamajai reizei, kad gatavosiet sautētus kāpostus.

Ja pīle šķiet par dārgu vai jūsu pilsētas/ciema veikalos nav nopērkama, šādi varat cept arī vistu.

Reklāma
Reklāma

 

Iesaka Ilze Jurkāne

Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana

 

Sastāvdaļas

  • pīles - 2.gab
  • Āboli - 3.gab
  • Apelsīni - 3.gab
  • Kartupeļi
  • Burkāni
  • apelsīnu vai cita skāba marmelāde pīles pārziešanai
  • garšviela vegeta