Sātīgais kartupeļu sacepums

Cepot šo sacepumu var improvizēt un izpausties ar sacepuma sastāvdaļām.
Sacepumam klāt gardi būs zaļie lapu salāti.

FOTO: Shutterstock.com

Sacepumam klāt gardi būs zaļie lapu salāti.

Sastāvdaļas pirmais variants: 

  • 1,5kg kartupeļi,
  • 300g biezpiens,
  • 300g kūpinata cūkgaļagaļa,
  • 200ml skābais krējums,
  • sīpoli 3 vidēji lieli (lai daudzums atbilst gaļas daudzumam,tā būs garšīgāk),
  • 2 olas, garšvielas,
  • siers.

 

Sastāvdaļas otrais variants: 
visas tās pašas sastavdaļas + sarkanā paprika vidēja lieluma un parmezāna dūmdesa.

Pagatavošana:
Kartupeļus izvāram ar visu mizu līdz pusgatavi (labāk nešķīstošie kartupeļi). Nomizojam, sagriežam kubiņos vai šķēlēs, vai arī var sarīvēt uz rupjās rīves. Kārtojam pusi cepamtraukā. Apbēru ar garšvielu kartupeļiem.


Sīki sagriežam sīpolus, cepam uz pannas eļā vai sviestā, vai jebkādās taukvielās. Sagriežam kubiņos gaļu, liekam klāt sīpoliem un uz mazas uguns kādas 7 minūtes pasautējam, lai garšas savelkas. 

 

Biezpienam pievienojam olas, krējumu uz izmaisam līdz viendabīgai masai. Pievienojam garšvielas - lieku sāli un timiānu.
Klāt pie biezpiena masas liekam sīplus ar gaļu. 

(Otrajā variantā pievienoju šai mirklī vēl papriku sīki sagrieztu).

Izmaisām.

Reklāma
Reklāma

 

Cepamtraukā uz kartupeļiem liekam biezpiena masu un pa virsu pārējos kartupeļus.
(otrajā variantā šai mirklī pāri pārberu sagrieztu parmezāna desu).
 

Pārsedzam ar foliju, lai virsa nepiedeg un lieku cepeškrāsnī uz 30 minūtēm ap 200 grādiem, tad noņemu foliju un 10 minūtes pacepu, lai apbrūnē, tad uzberu rīvētu sieru. Cepam kādas 5 minūtes, līdz siers izkūst.

Šis ir bez paprikas un desas. Abi varianti ir ļoti gardi - viens maigāks, otrs pikantāks.

 

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi - 1 1/2.kg
  • Kūpināta cūkgaļa - 300.g
  • Olas - 2.gab
  • Biezpiens - 300.g
  • Krejums - 200.ml
  • Garšvielas
  • Siers
  • Sīpoli
  • Sarkanā paprika
  • parmezāna siers