Sautēti kāļi

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Nomizotus kāļus noskalo, sagriež kubiņos, liek sautējamā katlā, pārlej ar verdošu ūdeni, lai kāļi būtu apsegti, pieliek sāli, ķimenes un sautē. Kad kāļi gandrīz mīksti, pieliek aukstā ūdenī iejauktus izkarsētus miltus, krējumu un sautē vēl 5 - 8 minūtes.

Sautētus kāļus liek dziļā traukā, pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem un pasniedz ar gaļas ēdieniem.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Kāļi - 800.g
  • Ūdens
  • Sāls
  • Ķimenes - 1/2.tējk.
  • Kviešu milti - 1.ēd.k.
  • Skābs vai salds krējums - 100.g
  • Pētersīļu zaļumi