Smeķīgais sautējums

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kartupeļus nomizo, sagriež mazos kubiņos. Apsautē kopā ar taukvielu un mazliet ūdeni pannā.
Kamēr sautējas kartupeļi, "pīlē" ieliek ripiņās sagrieztu vienu sīplu, tomātu un smalki sagrieztu burkānu.
Pa virsu dārzeņiem izklāj 1/3  sautēto kartupeļu. Uz kartupeļiem izklāj pusi no pupiņu zupas burciņas.
Tālāk turpina klāt virsū atlikušos kartupeļus, tad atkal sagrieztus burkānus, tomātus un sīpolus. Pa virsu atlikušo pupiņu zupu un visu pārlej ar ūdeni.
Vāks virsū un sautējam apm. 40 min uz mazas uguns. Ik pa 10 minūtēm visu pīles saturu samaisa/izcilā.

Var ēst tāpat vai kopā ar kādu vistas gaļas  meistarojumu.
(šajā bildē sautējums tiek ēsts kopā ar vistu, kas pildīta ar āboliem)

 

Recepti iesūtījusi Ieva Vāgentroce, Pupiņu konkursa dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Pupiņu zupa - 1 burciņa
  • Kartupeļi - 6 palieli
  • Burkāni - 2 vidēji lieli
  • Sīpoli - 2 vidēji lieli
  • Tomāti - 2 vidēji lieli
  • Ūdens - 100 ml
  • Eļļa vai sviests/margarīns