Kartupeļu gulašs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gatavošanas laiks: 30 - 35 min

4 personām

Kartupeļus nomizo un sagriež palielos gabalos. Liek katliņā un pārkaisa ar maltu papriku. Pielej dārzeņu buljonu (kubiņu var iedrupināt katliņā un tad uzliet visam ūdeni). Uzliek vāku un vāra apmēram 10 minūtes. Puravu noskalo un sagriež strēmelītēs. Liek katliņā un vāra vēl 5 minūtes. Pievieno kukurūzu (var saldētu). Ja vajadzīgs, pievieno sāli. Liek šķīvjos, pievieno karoti krējuma un pārkaisa ar ķimenēm. Ar dārzeņu gulašu lieliski garšos maize vai kūpināts šķiņķis. Lai ēdiens būtu sātīgāks, varat pievienot gatavas frikadeles.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi apm. - 1.kg
  • Malta paprika - 1.ēd.k.
  • Dārzeņu buljons (kubiņš+ūdens) - 500.g
  • Vidēji puravi - 2.gab
  • Svaiga vai saldēta kukurūza - 200.g
  • Sāls - 1.tējk.
  • Kajēnas pipari - 1/4.tējk.
  • Skabais krejums
  • Ķimenes