Marinētas baravikas

Sēnes saglabāt ziemai var arī šādi - iemarinējot.  

FOTO: Shutterstock.com

Marinētas sēnes lieliski noderēs salātu gatavošanai vai arī ēšanai tāpat!

Sastāvdaļas:

  • baravikas
  • krustnagliņas
  • smaržīgie pipari
  • lauru lapas
  • melnie pipari
  • ķiploks
  • marināde
  • 0,6 l ūdens
  • 1 ēd.k. sāls
  • 1 ēd.k. cukura
  • 150 g (9%) etiķis

Gatavošana:

  • Mazas baraviciņas notīra un izvāra.
  • Tad tās noskalo.
  • Vāra marinādi no visām garšvielām.
  • Tajā liek novārītās baravikas un vēl pavāra ~ 20 minūtes.
  • Sēnes gatavas pilda burciņās, aizvāko un noliek ar vāciņu uz leju.
  • Atdzisušas burciņas liek vēsumā.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas