Nektarīni ar saldējumu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nektarīnu miziņas nedaudz iegriež. Ar koka karotes palīdzību brīdi tur verdošā ūdenī. Augļiem uzlej aukstu ūdeni un novelk miziņas. Nektarīnus pāršķeļ, izņem kauliņus. Katlā liek ūdeni, vīnu, cukuru, kanēļa standziņu un krutnagliņas. Samaisa. Vāra apmēram 5 minūtes. Nektarīnus liek garšvielu maisījumā un uz lēnas uguns vāra 3 - 4 minūtes. Atdzesē, neizņemot no maisījuma. Nektarīnus pasniedz ar vaniļas saldējumu.

Garšvielu maisījumā var apvārīt arī svaigus persikus vai aprikozes.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Vaniļas saldējums
  • Krustnagliņas - 6.gab
  • Kanēļa standziņa - 1.gab
  • Cukurs - 120.g
  • Baltvīns - 100.g
  • Ūdens - 150.g
  • Nektarīni - 600.g