Peldošās salas ar olu mērci

FOTO: Shutterstock.com

Olu dzeltenumu ar cukuru saputo un lēnām pielej uzvāritu pienu. Lej katliņā un uzkarsē. Olu baltumus saputo, pieliekot nedaudz pūdercukura, atdur ar karoti un apvāra viegli no abām pusēm cukura ūdenī vai pienā, kuru vēlāk izlieto mērces pagatavošanai. Mērci lej bļodā, olas baltumu putas uzliek virsū. Pasniedz aukstas.

 

 

Recepte no grāmatas: Ēdieni no iekšzemes produktiem/Latvijas Lauksaimniecības kamera. – Rīga: Līdums, 1992  (Oriģinālizdevums 1937)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Cukurs - 150.g
  • Olu dzeltenumi - 5.gab
  • Piens - 1.l
  • Olu baltumi - 5.gab