Rudens garša – mini rožu kūciņas

Mīlīgas un gardas kūciņas, kuras āboli padara īpašas. Kaut arī gatavošanas procesā nav nekā sarežģīta, šis darbiņš ļoti patiks kaislīgām rokdarbniecēm.
Pārvērt ābolus skaistās kūciņās!

FOTO: Shutterstock.com

Pārvērt ābolus skaistās kūciņās!

Smilšu mīklai:

  • 340 g izsijātu miltu
  • 225 g auksta, kubiņos sagriezta sviesta
  • 1 tējk. cukura
  • 1 tējk. sāls
  • ¼–½ glāzes ledusauksta ūdens

 

Pildījumam:

  • 4–7 sarkani, stingri āboli
  • ½ citrona sulas
  • ¼ glāzes cukura
  • 1 ēdk. malta kanēļa
  • 1 ēdk. pūdercukura

 

Pagatavošana 

90 min, 12 porcijas

Reklāma
Reklāma

 

  1. Gatavo smilšu mīklu: miltus, sāli un cukuru iesijā bļodā, pievieno sviestu sastrādā mīklā, kas atgādina rupjas drumstalas, tad pielej ¼ glāzes ledusauksta ūdens un turpini lēni jaukt, līdz mīkla ir drumstalaina, bet turas kopā. Ja mīkla ir pārmēru drupataina, pievieno pa ēdamkarotei ūdens, līdz veidojas pārslaina masa. Svarīgi ir nepārmīcīt, tad tā izcepta būs stīva un cieta, taču mērķis ir viegli kraukšķīgas maizītes. Sadali mīklu divās daļās, katru savel bumā, ko liec uz paliela pārtikas plēves gabala un ar pirkstiem izveido aptuveni 2 cm biezu plāceni, kuru rūpīgi ietin plēvē un uz 1 stundu liec ledusskapī.
  2. Sagatavo rožu kūciņu pamatu: ņem 12 mafinu trauciņus vai mafinu plāti un izpūderē ar miltiem. No ledusskapja izņem mīklas plāceni un uz miltiem nokaisīta galda izveltnē to ļoti plānu. Izmantojot nelielu sirdsveida piparkūku formiņu, izspied mīklas sirdis: rēķini 4 uz katru mafina formiņu. Mīklas sirdis kārto tā, lai veidojas groziņš – apaļais gals pa malām, spicais gals pamatnē. Ar pirkstiem izlīdzini, lai masa formiņā ir gluda. Katru groziņu viegli pārkaisi ar kanēļa cukuru, ko pagatavo, sajaucot cukuru ar kanēli. Kad formiņas ar mīklu piepildītas un iecukurotas, liec tās ledusskapī.
  3. Pagatavo rožu ziedus no ābola. Ja tev ir virtuves mandolīna, tad būs ātrāk, ja ne, sašķēlē ābolu plānās ripās, pareizāk, pusripās (bez serdes!), izklāj tās uz cepamplāts, apslaki ar citrona sulu, pārkaisi ar kanēļa cukuru un viegli ierīvē šos labumus ābolu šķēlēs. Ļauj, lai 10 minūtes pastāv – ābolu šķēlēm pa šo laiku jākļūst mīkstākām. Tad uz cepampapīra kārto ābola šķēlīšu rindu: 10–12 pusripas rūpīgi liec citu pāri citai tā, lai pusi nosegtu. Ielāgo, ka visām sārtajām mizas maliņām jābūt uz vienu pusi. Vajadzīgas 12 rūpīgas ābolu šķēlīšu rindas! Tad ar pirkstiem rūpīgi sāc tīt vienu rindu – tai beigu galā jāizskatās kā rozes pumpuram. Izņem no ledusskapja mafinu plāti ar mīklas groziņiem un liec katrā pa ābolu rozītei, ar pirkstiem piečubinot, lai tā labāk iesēstos starp mīklas sirdīm.
  4. Cep mini rožu kūciņas. Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Pārkaisi kūciņas ar cukuru, liec krāsnī un cep, līdz mīklas groziņš kļūst zeltains, bet āboli mīksti. Rēķinies ar aptuveni 30 minūtēm. Pēc tam ņem ārā no krāsns un ļauj, lai kūciņas pusstundu atdziest formiņās, tad izņem un turpini dzesēt uz režģa. Pirms pasniegšanas pārsijā ar pūdercukuru.

 

No portāla www.jauns.lv

Saistītie raksti