Ābolu "Šarlote" ar biezpienu
Šarlote ir populārākā rudens kūka. Pamēģini to pagatavot pēc jaunas receptes, un tas kļūs par īstu bestselleru tavā virtuvē.

FOTO: Shutterstock.com
Sastāvdaļas
- Biezpiens – 200 g
- Olas — 4 gab.
- Cukurs - 150 g
- Āboli — 2 gab.
- Milti – 200 g
- Cepamais pulveris - 1 iepakojums
- Skābais krējums — 3 ēd. k.
- Pūdercukurs dekorēšanai — 1 ēd.k.
- Sāls pēc garšas
Pagatavošana
Bļodā sakuļ olas un cukuru līdz gaisīgu putu konsistencei.
Pievieno biezpienu, skābo krējumu un šķipsniņu sāls. Sajauc visu ar mikseri.
Pievieno miltus un cepamo pulveri. Rūpīgi samaisa.
Cepamo trauku ieziež ar augu eļļu, izkārto mīklu.
Ābolus sagriež šķēlītēs un liek virsū mīklai.
Liek uzkarsētu cepeškrāsni 35-40 minūtes 180 grādos.
Atdzesēto pīrāgu apkaisa ar pūdercukuru.