Daudzgraudu beļģu vafeles ar divu veidu piedevām

Biezās daudzgraudu beļģu vafeles garšos gan lieliem, gan maziem, un tās varam padarīt uzturvielām bagātākas, izmantojot dažādu veidu miltus, kā arī izvēloties veselīgas un garšīgas dekorācijas.

FOTO: Publicitātes foto

Vasarai piedien arī našķi, dekorēti ar sezonas ogām.

Sastāvdaļas

 

Vafeļu mīklai:

  • 2 olas
  • 180 g sviests
  • 10 g cukurs
  • 350 ml kokosriekstu dzēriens
  • 1 ēdamkarote cepamais pulveris
  • 5 ēdamkarotes kviešu milti
  • 3 ēdamkarotes auzu milti
  • 3 ēdamkarotes griķu milti
  • 1 tējkarote vaniļas cukurs
  • ⅔ tējkarotes sāls
  • dehidrētas ogas pēc izvēles

 

Kokosriekstu krēmam:

  • 300 ml saldais krējums
  • 200 g krēmsiers
  • 80 g kokosriekstu pulveris
  • 5 g vaniļas cukurs
  • 12 g sausais želatīns
  • 75 g cukurs
  • 50 ml ūdens

 

Biezpiena krēmam:

  • 50 g vājpiena biezpiens
  • 50 g grieķu jogurts
  • 20 g svaigas vai saldētas ogas pēc izvēles

 

Reklāma
Reklāma

Dekorēšanai:

  • 375 g svaigas ogas
  • 10 g svaigs baziliks
  • 100 g pūdercukurs
  • 250 ml ogu vai tumšais cukura sīrups

 

Pagatavošana

 

Vafeles

Izkausē sviestu un pēc tam to sajauc ar kokosriekstu dzērienu. Maisījumam pievieno visas sausās sastāvdaļas, tad pievieno olas un labi samaisa. Mīklu ar kausiņu lej sakarsētā vafeļu pannā un cep līdz vafeles ir zeltainā krāsā.

Kokosriekstu krēms 
Želatīnu uzbriedina un izkausē ūdens peldē. Saldo krējumu kopā ar cukuru saputo, izmantojot mikseri. Pievieno kokosriekstu pulveri un iepriekš uzbriedinātu želatīnu.

Biezpiena krēms
Bļodiņā ieliek biezpienu un jogurtu, samaisa kopā. Pievieno ogas.
 

Labu apetīti!
Uz vafelēm kārto krēmu un dekorē ar ogām, baziliku, sīrupu un pūdercukuru – pēc sirds patikas.