Cidoniju marmelāde

Veikalā nopŗkamo saldumu vietā bērniem var piedāvāt pašgatavotu kārumu bez mākslīgajām piedevām - cidoniju marmelādi. To var papildināt arī ar citu augļu sulām garšu niansētību. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas
• 1 kg cidoniju masas
• 1 kg cukura
• 200 ml ūdens

 

Pagatavošana
Cidonijas pārgriež uz pusēm, izņem serdi un sagriež gabaliņos. Uzlej ūdeni un vāra, līdz gabaliņi kļūst mīksti. Izberž caur sietu un nosver masu. Pieber cukuru attiecībās 1 : 1 un vāra, līdz masa sabiezē. Tad to pārlej pannā ar biezām malām un vāra, kamēr marmelāde atlec no trauka malām. Biezo masu lej uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un ļauj apkalst. Apkaisa ar pūdercukuru un apgriež uz otru pusi, lai atkal apkalst. Pēc tam vēlreiz rūpīgi apkaisa ar pūdercukuru. Glabā hermētiskos traukos.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas