Mājās gatavots: skābā krējuma saldējums

Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis aicina būt radošiem un izmēģināt vienkāršu recepti saldējuma pagatavošanai mājās. Mājās gatavots saldējums būs ne vien lielisks našķis karstās vasaras dienās, bet arī lielisks ciemakukulis, dodoties ciemos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izmēģini un pagatavo skābā krējuma saldējumu

Pagatavošanas laiks:

Pagatavojot saldējuma gatavošanas ierīcē – 1 stunda

Gatavojot bez saldējuma gatavošanas ierīces – līdz 6 stundām

 

Porcija: 2 litri saldējuma

 

Sastāvdaļas:

  • Lauku olas – 10 gab.

  • Cukurs – 400 g

  • Skābs krējums – 400 g

  • Piens 3,5% – 600 ml

 

Pagatavošana:

1. Atdali olu baltumus no dzeltenumiem;

2. Olu dzeltenumu saputo kopā ar cukuru krēmīgās, baltās putās;

3. Četrus olu baltumus saputo biezā krēmā (atlikušos 6 olu baltumus vari izmantot, piemēram, bezē cepumu pagatavošanai);

4. Olu dzeltenuma un cukura masā iejauc pienu un skābo krējumu;

Reklāma
Reklāma

5. Pievieno olu baltuma putas;

6. Liec saldējuma gatavošanas ierīcē un gatavo saldējumu;

7. Ja mājās nav saldējuma gatavošanas ierīces, saldējuma masu lej bļodā un liec saldētavā. Puto saldējumu 6 reizes ik pēc 30 minūtēm, lai saldējums nenoslāņotos, bet būtu gaisīgs un viegls.

 

Gardēža padoms!

Vienkāršu saldējuma gatavošanas ierīci vari pagatavot pats arī mājas apstākļos. Tam būs nepieciešamas divas metāla bļodas – viena lielāka, otru mazāka. Mazāko bļodiņu ievieto lielākajā un starp bļodām ielej aukstu ūdeni, pārvelc pāri abām bļodām pārtikas plēvi un stingri nostiprini, tad liec saldētavā. Kad ūdens ir sasalis, izņem trauku no saldētavas, noņem pārtikas plēvi un lej saldējuma masu mazākajā bļodā. Ar putojamo slotiņu puto saldējumu līdz tas gatavs.

 

Receptes autors: Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis

 

Sastāvdaļas