Mājās gatavots deserts: biezpiena mikslis ar rozīnēm un riekstiem

Vienkārša, bet garda recepte, ko pagatavot ir pa spēkam arī divgadniekam!

Paša gatavots deserts - veselīgāks un vienmēr svaigs!

FOTO: Shutterstock.com

Paša gatavots deserts - veselīgāks un vienmēr svaigs!

Nekas nav gardāks kā paša gatavots ēdiens. Tāpēc šajā reizē nolēmām gatavot miksli no biezpiena, riekstiem, saulespuķu sēklām un rozīnēm.

 

Biezpiens tiek sabērts traukā, tam pievieno pāris ēdamkarotes cukura.

 

Masai pievieno rozīnes un saulespuķu sēkliņas.

 

Tad pieber iepriekš sasmalcinātus Indijas riekstus...

 

Reklāma
Reklāma

... un lazdu riekstus.

 

Miksli kārtīgi samaisa. Tā kā mēs izmantojām graudaino biezpienu, kam jau klāt ir krējums, tad beigās saldo krējumu pievienojām pavisam nedaudz, bet var nelikt nemaz. Ja ņem parasto biezpienu, tad gan nedaudz saldā krējuma prasīsies.


 

 

 

 

 

Sastāvdaļas

  • Graudainais biezpiens - 200.g
  • Cukurs - 3.ēd. k
  • Rozīnes - 100.g
  • Saulespuķu sēklas - 100.g
  • indijas rieksti - 100.g
  • Lazdu rieksti - 100.g
  • Saldais krejums