Cepumi no Marsa

Skaisti, krāšņi, smaržīgi un garšīgi cepumi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autores foto

Sastāvdaļas:

200g sviests, kas pastāvējis istabas tempertūrā

1 glāze cukurs (250ml glāzes tilpums). Cukura daudzums būtībā atkarīgs, cik saldus vēlamies, tik pat labi var nelkt cukuru, bet sāli un būs sāļie cepumi

1 ola

1 ēd.k citrona sula vai apelsīnu sula,var arī aizvietot ar rumu, konjaku

1 tēj.k šķīstošais raugs (tāds, kurš jāber miltos, nevis jāšķīdina ūdenī)

3 ēd.k biešu biezenis (izvāram sarkano bieti, sablenderējam biezenī)

3 ēd.k spinātu biezenis (ņemam saldētus vai svaigus spinātus, sablenderējam biezenī)

3 ēd.k burkānu biezenis (svaigi rīvēts un sablenderēts burkāns)

ap 500g milti, bet precīzi manīs, mīcot mīklu

3 ēd.k vaniļas cukurs

 

Gatavošana:

Sviestu putojam ar cukuru, vaniļu un olu, līdz izveidojas viendabīga gaisīga masa. Pievienojam citrona (apelsīna sulu, konjaku, rumu) un raugu, vēl saputojam.

Šo sviesta masu sadalām trijās daļās.

Vienā iemaisām biešu biezeni, tad beram miltus pa karotītei, maisām un mīcam, kad mīkla jau mīcāma ar rokām un tā nelīp, tad milti jau gana.

Otrā sviesta masā iemaisām spinātu biezeni.

Tieši tāpat beram pa karotītei kviešu miltus un maisām, mīcam, līdz mīkla viegli mīcāma un nelīp pie rokām.

Trešajā sviesta daļā iemaisam svaigi rīvētu un vēl sablenderētu burkānu.Tad beram miltus un mīcam mīklu. 

Gatavā mīkla ir taukaina, maiga, diezgan mīksta.Tai nav jābūt miltainai, sausai, stingrai.

Katru krāsu sadalīju uz pusēm, sanāca 6 mīklas gabali. Mīklas gabalus ietinam pārtikas plēvē un ieliekam ledusskapī uz 30 minūtēm.

Reklāma
Reklāma

Pēc tam ņemam katras krāsas mīklu, pārējā paliek ledusskapī.

Dzelteno un sarkano sadalām uz pusēm. Izveidojam 4 aptuveni vienāda resnuma un vienāda garuma desas. Liekam sarkanai blakus dzelteno, uz sarkanās liekam dzelteno un uz dzeltenās sarkano.

Zaļo mīklu izrullējam tik lielā taisnstūrī,lai tajā varētu ietīt šo dzeltensarkano taisnstūri.Visu satinam kopā un liekam ledusskapī uz 2 stundām.

 

Ņemam atlikušos mīklas gabalus no ledusskapja. Visus izrullējam taisnstūros - pluss mīnuss. Kārtojam vienu uz otra, secībai nav nozīmes.

Sarullējam ruletē. Liekam arī ledusskapī uz 2 stundām.

Pēc divām stundām mīklu ieliekam saldētavā uz 5-10 minūtēm, lai vieglāk sagriezt. Griežam plānākās vai biezākās šķēlēs.

Kārtojam uz cepamās plāts,kur ieklats cepamais papīrs un cepam ap 180 grādiem ap 20 minūtēm.

Arī rulletīti sagriežam.Kārtojam uz cepamās plās kur ieklāts cepamais papīrs.

 

Cepam ap 180 grādiem ap 20 minūtēm.

Ļotis skaisti, smaržīgi, krāšņi un garšīgi!

 

 Recepti iesūtīja: Taschinka, konkursa "Pavasara spēka recepte Marsietimdalībniece

 

Sastāvdaļas