Šokolādes kēksiņi

Ātri, vienkārši pagatavojams un, galvenais, garšīgs našķis šokolādes mīļotājiem. 

Kārums ar šokolādes garšu. Foto: Rojs Maizītis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kārums ar šokolādes garšu. Foto: Rojs Maizītis

4–6 našķotājiem

30 minūtes gatavošanai 

 

Sastāvdaļas:

100 g sviesta

125 g šokolādes

30 g miltu

50 g cukura

3 olas

rīvēta apelsīna miziņa

šļaksts Grand Marnier liķiera

kakao pulveris

Reklāma
Reklāma

mīksts sviests formiņu oderēšanai

 

Gatavošana:

1. Ūdens peldē izkausē un samaisa sviestu un šokolādi.

2. Viegli saputo olas ar cukuru un šajā jaukumā ieputina miltus. Samaisa.

3. Šokolādes masu iemaisa miltu un olu jaukumā, pievieno apelsīna miziņu un liķieri, sajauc. 

4. Ar sviestu iesmērē formiņas, tajās iesijā kakao pulveri, pilda šokolādes mīklas masu un līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī cep aptuveni 10 minūtes. Ideālā gatavā kēksiņa forma – pārplēšot, no viduča izplūst karsta šokolādīga lava.  

 

 Recepte: Daiga Klipa, žurnāls 100 labi padomi 2012/10

 

Sastāvdaļas