Burkānu kēkss ar rozīnēm

Rumā mērcētas rozīnes, mandeļu skaidiņas, sezama un saulespuķu sēkliņas un apelsīnu sukādes sniegs neaizmirstamu garšas piedzīvojumu

Foto: Dienas ēdieni

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Dienas ēdieni

Sastāvdaļas:

 • 5-6 normāla lieluma burkāni

• 250 g cukura

• 3 ēd. k. eļļas

• 2 olas

• 4 ēd. k. krējuma

• 1/2 tējk. sodas

• 200 rozīņu

• 350-450 g miltu

• vanilīncukurs

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

1. Ja vēlas kēksu pieaugušajiem, iepriekšējā vakarā rozīnes vai dzērvenes aplej ar kādu šļuku ruma vai citu stipro alkoholu.

2. Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

3. Burkānus nomizo un sarīvē rupjās skaidiņās.

4. Pielej eļļu, piesit divas olas, pieber cukuru un vanilīncukuru un labi samaisa.

5. Krējumā iemaisa drusciņ sodas un piejauc burkānu masai.

6. Pieber rozīnes. Var pievienot arī sēklas, žāvētus augļus.

7. Iemaisa miltus — to daudzums atkarīgs no tā, cik sulīgi ir burkāni. Mīklai jābūt pabiezai un ķepīgai

8. Mīklu liek silikona formā vai ar sviestu ieziestā kēksa pannā, kas izkaisīta ar mannu.

9. Cep aptuveni 45-50 minūtes. Gatavību pārbauda ar sērkociņu — ja mīkla pie tā nepielīp, kēkss gatavs. Taču jāuzmanās, lai tas nepārkalstu, tad nebūs pārāk garšīgs. Burkānu kēkss visgaršīgākais ir tad, kad tas ir mitrs.

10. Ja vēlas, kamēr kēkss cepas, var pagatavot glazūru: samaisa 8 ēdamkarotes pūdercukura, 4 ēdamkarotes kakao un 2 ēdamkarotes mīksta sviesta. Ja masu grūti sajaukt, pielej nedaudz ūdens.

11. Kad kēkss gatavs, to vēl siltu pārklāj ar kakao glazūru vai pārkaisa ar pūdercukuru.

 

 Recepte: Dienas Ēdieni

Saistītie raksti