Auzu pārslu, kokosa cepumi

Pavisam vienkāršs gardums, kas arī ir veselīgs.

Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autores foto.

Sastāvdaļas:
1 glāze 5 graudu pārslas
1 glāze kokosa skaidiņas
2 mazas olas, ja olas ir lielas, tad beigās varam pievienot vairāk vai nu pārslas vai kokosa skaidiņas
4 ēd.k cukurs
1 tēj.k vaniļas cukurs
šķipsniņa sāls
šķipsniņa citronskābe

Pagatavošana:
5 graudu pārslas apgrauzdējam.
Olas baltumus atdalam no dzeltenumiem.
Baltumus sākam putot ar sāli un citronskābi līdz izveidojas gaisīgas putas, tad pievienojam 2 ēd.k cukuru un putojam līdz stingrām putām, līdz cukurs izkusis.
Dzeltenumus putojam ar vaniļas cukuru un atlukušo cukuru līdz tas izkusis un masa palikusi krēmīga, bieza.
Dzeltenumos iemaisam apgrauzdētās pārslas un kokosa skaidiņas. Pievienojam saputotos baltumus.
Visu rūpīgi izmaisam.
Uz ceopamā papīra ar ēdamkaroti liekam tādas piciņas.
Cepam ap 180 grādiem ap 15 minūtēm.
Tikko cepti cepumi ir mīksti, bet atdziestot paliek kraukšķīgi, bet tai pat laikā maigi drupeni.

 

AutoreSerjoga, Maikliņš un Natalija

Reklāma
Reklāma