Tiramisu bez svaigām olām jeb "Pacel mani debesīs" latviešu gaumē

"Pacel mani debesīs!" ir interpretēts  tulkojums vārdam Tiramisu no itāļu valodas.

FOTO: Shutterstock.com

Šajā Tiramisu nav izmantotas olas!

Mana Tiramisu recepte - iegūta, apvienojot vairākas receptes. Nav izmantotas svaigās olas, jo man to darīt negribējās - daudz kas dzirdēts par tām ne visai labs. Tomēr tas garšīgumu nemazina:)

1. Saldo krējumu saputo ar pusi cukura un vaniļu, atsevišķi, saputo skābo krējumu ar pusi cukura - salej kopā un pievieno maskarpones sieru, pielej ruma esenci - vel drusko saputo.

2. Paciņu želatīna uzbriedina glāzē auksta ūdens, ūdens peldē izkausē un pielej klāt krēmam, samaisa.

3. Uzvāra stipru kafiju - atdzesē un pielej ruma esenci. Pirmo kārtu liek drusku krēma, tad cepumus strauji pamērcē kafijā un kārto deserta traukā, pēc tam liek kārtu krēma un ogu. Visu atkārto, līdz trauks pilns.

4. Gatavu pārkaisa ar kakao un rīvētu šokolādi.

Viens gardēdis ieteica pasniegt ar vaniļas mērcīti!

Pēc tam pastāsti, kā garšoja!

Reklāma
Reklāma

Iesūtījusi Santa Survila, konkursa "Šokolādes gardumi" dalībniece
 

 

Sastāvdaļas

  • Maskarpones siers - 250.gr
  • Saldais krejums - 200.gr
  • Cukurs - 1.glāze
  • Vaniļas cukurs - 1.naža gals
  • biskvīta cepumi dāmu pirkstiņi - 2.pac
  • stipra melnā kafija - 4.krūzītes
  • Ruma esence
  • Skābais krējums 30% - 400.gr
  • saldētas zemenes
  • želatīns (latvijas) - 1.pac