Kraukšķīgo vafeļu recepte. Gatavošana pa soļiem

Vafeļu tūtiņu recepti esmu aizguvusi no Mārtiņa Sirmā raidījuma „Sirmā Ēdienkaratē”. Šīs vafeles lieliski der saldējuma tūtiņām, mājās gatavota saldējuma receptes skati šeit

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izcili labas tūtiņas tavam saldējumam!

 

1. Katliņā izkausē sviestu un pievieno cukuru, rūpīgi maisi, lai cukurs izkūst. 

2. Sviesta masai pievieno olas un visu sakul.  

3. Pamazām pievieno arī miltus un kartupeļu cieti, piešauj nedaudz ruma.

4. Kad mīkla gatava, tai jāļauj pastāvēt vēsumā. Mīkla sanāk diezgan bieza. 

5. Uzsildi vafeļpannu, liec iekšā karoti mīklas un cep zeltainu.

Reklāma
Reklāma

6. Vafeli tūtiņā satin, kamēr tā karsta! Jo drīz vien kļūst par nerullējamu kraukšķi – ļoti trausla un neticami garšīga. :)

 

Sastāvdaļas

  • Sviests - 300.g.
  • Cukurs - 400.g.
  • Olas - 7.gab. (vislabāk izmanto māju olas!)
  • Milti - 350.g.
  • Kartupeļu ciete - 300.g.
  • Rums - 1.šļuka (ņēmu Bacardi)