Vecais labais uzpūtenis (gatavošana pa soļiem)

FOTO: Mammamuntetiem.lv
Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija
0.5 l ūdenī ieliekam kādu ievārījumu. Izmaisām, uzvāram,
pagaršojam vai pietiekami. Izkāšam caur sietiņu, jo biezumi mums
nav nepieciešami.
Nokāstu ievārījumūdeni liekam vārīties, pievienojam 4 ēd.k mannā
nepārtraukti maisot.Turpinām maisīt, līdz mannā uzbriest.
Šādi izskatās mana mannā putra. Bieza, bet tekoša. Es nemaz
negaidīju, lai atdziest un sāku putot. Putoju, līdz masa paliek
gaiša un palielinās apjomā, aptuveni divas reizes.
Putošanas laiks varētu būt ap 20 minūtēm, kamēr putoju, tikmēr arī atdziest un paliek gaisīga masa.
Pasniedzam ar pienu.
Sastāvdaļas
- Manna
- Piens
- Ievārījums
- Ūdens