Biezpiena kēksiņi (gatavošana pa soļiem)

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Sastāvdaļas:

precizējums sastāvdaļām: cepamais pulveris no Santa Maria, rīvēta citrona miziņa no 1/2 citrona, 3 ēd.k krējums ar kaudzi

Pagatavošana:


Olas putojam ar cukuru, pievienojam biezpienu, šķipsniņu sāli. Pievienojam izkausētu, atdzesētu sviestu,
burkānus un citrona miziņu. Miltus sajaucam ar cepamo pulveri un iejaucam šķidrajā masā. Masa sanāk bieza, man šķita par biezu un pievienoju ap 3 ēd.k krējumu ar kaudzi. Tas jāskatās cik bieza masa, tas atkarīgs no biezpiena mitruma.
 

Liekam formiņās un cepam 180 grādos ap 40 minūtēm. Skatāmies, kad paliek brūni, man tas aizņēma tieši 40 minūtes.

Ja ēd tikko izņemtus, vēl siltus, tie ir mitri, var šķist pirmaja brīdī, ka nav gatavi, bet, mazliet atdziestot, tie ir perfekti.

Kopā sanāca 17 šādi keksiņi.

Reklāma
Reklāma

Šiem diviem keksiņiem dēls nolēma,ka vajag uzbērt sokolādes un krāsainos cukura graudiņus.

Keksiņi sanāca burvīgi. Maigi un nav sausi. Apēdot vienu nākošais jau pats prasās, lai to nogaršo.

Manuprāt, šī ir ļoti vienkārša, bet ļoti garda recepte. Burkānu vietā var likt rozīnes, riekstus, žāvētus augļus vai arī svaigas ogas.

 

Sastāvdaļas

  • Milti - 2.glāzes
  • Cukurs - 1.glāze
  • Biezpiens - 200.g
  • Olas - 2.gab
  • Sviests vai margarīns - 100.g
  • Skabais krejums - 3.ēd.k.
  • Cepamais pulveris - 2.tējk.
  • Svaigi rīvēti burkāni - 1.glāze
  • Citrona miziņas