Biskvīta torte ar kivi un putukrējumu (gatavošana pa soļiem)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Signe Andrea Treinovska

Tā kā mums mājās notika aprīļbēbju tusiņš un cienastu nesa katra mamma, tad es arī sagādāju cienastu - cepu kūku. Kūka bija viena no vienkāršākajām - biskvīta kūka.
Bet šo recepti var pārveidot arī par savam, tādēļ piesaku viņu arī uz šo konkursu :)
Sākam darbu un vispirms sagatavojam produktus
1 plātei ņēmu 6 olas. Tad atdalīju baltumu no dzeltenuma
Tad dzeltenumam pievienoju 6 ēdamkarotes cukuru (bez kaudzes)
Tad vispirms saputoju baltumu līdz stingrs un nekrīt laukā no trauka un tad dzeltenumu
Tad olas dzeltenumā ielieku baltumu un iecilāju to
Jāizkatās tādam vieglam un gaisīgam
Tad iesijājam 6 ēdamkarotes miltus (bez kaudzes)
Bet visus uz reiz nē. Tā pamazām iesijā un var teikt, ka arī iecilā iekšā masā
Tad sagatavo pannu, uz kuras uzklāj cepampapīru
Tad ielejam mīklu
Un liekam cepties
Pirmā kūkas plāte gatava
Tā izcepam tik cik pašiem vajag. Man vajadzēja 3 plātes
Tad apgriezu maliņas, lai smuki.
Kamēr plātes dziest sagatavojam putukrējumu. Ņemam saldo krējumu,vaniļas cukuru garšai un putukrējuma stindzinātāju. Ielejam saldo krējumu traukā pievienojam vaniļas cukuru un nedaudz uzputojam,tad pievienojam putukrējuma stindzinātāju. Un putukrējums gatavs.

Sākam likt pildījumu un dekorēt -

Ņemam pirmo plāti un liekam virsū putukrējumu izsmērējam to
Ņemam nākošo plāti, liekam virsū un klājam kivi ievārījumu, izklājam to
liekam pēdējo kārtu virsū un klājam atkal putukrējumu pāri un arī gar malām, lai ir noklāta visa kūka.
Tad noberam ar kokosa skaidriņām visapkārt, lai noklājās kūkai maliņas


Kad noklāts ar kokosa skaidiņām, tad pārliekam uz paplātes

ņemam kivi, nomizojam tos un sagriežam šķelītēs, un apliekam gar kūkas malu visapkārt.

Tad ejam gatavot burtiņus uzrakstam

Uzliekam uz plīts, lai sildās ūdens, tad ņemam šokolādi

sadrupinām to bļodiņā


un liekam ūdens peldē, lai izkūst.


Var pielikt nedaudz sviesta, tad būs mazliet maigāka garša un būs mīkstāki burtiņi.

Kad gatava, pildām vai nu speciālā trauciņā, ar kuru spiež burtiņus, vai vienkārši  no cepampapīra uztaisa tādu tūtu, kurai izgriež vēlamo formiņu, un tad pilda iekšā un veido, ko vien vēlās. Es veidoju uzrakstu "APRĪLIS 2010"

Reklāma
Reklāma

Tad liekam ledusskapī, lai atrāk sacietē (var arī nelikt, tad vienkārī ilgāks laiks paies, kamēr izveidosies burtiņi). Un nu pats patīkamākais process  - atgriežamies pie dekorēsanas.

Pārlejam kivi ar šokolādi, pārberam krikumiņus.

un tā pamazām,pamazām kūka IR GATAVA!


Ceru,ka kādam arī noderēja receptes PAMATI. Jo pildīt biskvīta plātes var visu, ko vien vēlās.

LAI IZDODAS!

Recepti iesūtīja: Signe Andrea Treinovska, Gatavojamies Valentīndienai! Saldā recepšu konkursa dalībniece

 

Sastāvdaļas

  • Kūkai nepieciešamie produkti :
  • Milti - 18 .ēd.k.
  • Cukurs - 18.ēd.k.
  • Olas - 18.gab
  • Pildījumam un dekoram nepieciešamais
  • Saldais krejums - 1.paciņa
  • Kivi ievārījums - 1/2.burciņa
  • Kivi - 10.gab
  • šokolāde 70% - 1.gab
  • Putukrējuma iebiezinātājs - 1.paciņa
  • Vaniļas cukurs - 1.paciņa
  • Marmelāde.cik nepieciešams