Kastaņu kūka

Ēdamie kastaņi ir nopērkami gan tirgū, gan lielveikalos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ēdamie kastaņi ir nopērkami gan tirgū, gan lielveikalos.

Kastaņus novāra (apm 30 min), kārtīgi nomizo, arī apakšējo miziņu (tas aizņem visvairāk laika). Sablenderē un vēlreiz uzsilda (visērtāk mikroviļņu krāsnī). Karstajā masā iemaisa cukuru, šokolādi un sviestu, visu kārtīgi samaisa, kamēr izveidojas ļoti viendabīga masa.
Visu lej traukā, kas izklāts ar cepamo papīru, un uz vismaz dažām stundām liek ledusskapī. Pēc tam ēd. Šokolādes pūderi var aizstāt ar 200 g melnās šokolādes, kuru izkausē daļā sviesta.

Bet vispār kastaņi pēc savas konsistences ir līdzīgi kartupeļiem, tā kā tos var pievienot viskautkur, tikai iepriekš jāizvāra un jānomizo (brrr...).

 

Recepti iesūtīja: Sabīne Golubovska

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • kastaņi - 1.kg
  • Pūdercukurs - 250.g
  • šokolādes pūderis - 250.g
  • Mīksts sviests - 250.g