Saldais ēdiens ziemai

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Augļus izvēlas un jauc pēc sava ieskata. Uzvāra ūdeni, pievieno cukuru (cik saldu vēlas), vaniļu vai kanēli. Kad sīrups vārās, katlā liek sagrieztus augļus un uz lēnas uguns vāra, līdz tie kļūst caurspīdīgi, tad ar putu karoti izņem un liek tīrās, izkarsētās burkās. Karstam cukurūdenim pievieno uzbriedinātu želatīnu. Nevāra, bet lej virsū augļiem burkās. Tūlīt aizvāko ar metāla vāciņiem. Ziemā lieto ar pienu vai dzērveņu mērci.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Plūmes, banāni, apelsīni, āboli, bumbieri.pēc vajadzības
  • Ūdens.pēc vajadzības
  • Cukurs.pēc vajadzības
  • Vaniļa vai kanēlis.pēc vajadzības
  • Želatīns - 2.ēdk. uz 1l ūdens